Čistilna naprava Solido SMART v betonskem rezervoarju predstavlja vrhunski dosežek na področju tretiranja odpadnih voda. Se vam ob nakupu čistilne naprave porajajo vprašanja, na katera ne najdete odgovorov? Za vas smo zbrali pet najpogostejših vprašanj, ki si jih kupci zastavljajo, ko se odločajo, katera čistilna naprava je najboljša za potrebe njihovega gospodinjstva.

betonska čistilna naprava

V podjetju Cementni izdelki Gorec d.o.o. vam nudimo betonske čistilne naprave Solido SMART vrhunske kakovosti, ki združujejo sistem Solido SMART v enoprostorskem betonskem ohišju lastne proizvodnje. Vsebina naprave se tako istočasno obdeluje v enem samem prostoru, zaradi česar se naša biološka čistilna naprava Solido SMARt ponaša z zmanjšanimi količinami odpadnega mulja, hkrati pa preprečuje tvorjenje neprijetnih vonjav. Poleg samih betonskih čistilnih naprav vam nudimo tudi strokovno svetovanje, kjer vam na podlagi pridobljenih informacij svetujemo glede izbire najprimernejše betonske čistilne naprave glede na vaše potrebe in samo lokacijo vgradnje. Kontaktirajte nas za povsem brezplačno in neobvezujočo ponudbo!

Kontaktirajte nas!

Pišite nam in pripravili vam bomo povsem brezplačno ponudbo za vaš nov zbiralnik vode.

Betonska čistilna naprava Solido SMART

Betonska čistilna naprava deluje v štirih korakih: med prezračevanjem se s pomočjo pihala v prostor naprave dovaja zrak, ki skrbi za oskrbo mikroorganizmov s kisikom, s čimer se zagotovi ustrezno mešanje v sami posodi. Nato nastopi faza denitrifikacije, ki poskrbi za izločanje dušika iz vode. Intervale te faze lahko nastavljate po želji do maksimalno 60 minut. Nato nastopi 90-minutna faza sedimentacije, med katero se prekine dovajanje kisika in mešanje vsebine, kar omogoča nalaganje sedimenta na dnu posode. Ko se blato posede, nastopi faza črpanja, med katero se čista voda izčrpa in shrani v zbirni posodi.

Glede na vaše potrebe so vam na voljo različne velikosti. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali najti za vas najprimernejšo velikost betonske čistilne naprave Solido SMART.

Velikosti betonskih čistilnih naprav Solido SMART

betonske čistilne naprave
VELIKOST NAPRAVE
2 DO 5 PE
6 DO 8 PE
9 DO 10 PE
VOLUMEN
3570 L
5000 L
6600 L
SKUPNA VIŠINA
2190 L
2620 L
3090 L
VIŠINA VTOČNE CEVI
1370 L
1800 L
2300 L
VIŠINA IZTOČNE CEVI
1320 L
1750 L
2250 L
VIŠINA POSODE
1630 L
2060 L
2530 L
NAJVEČJI DNEVNI DOTOK
750 L
1200 L
1500 L

Zakaj betonska čistilna naprava?

Betonska čistilna naprava je vzdržljiva in prenese tudi večje obremenitve z vidika geoloških značilnosti mesta vgradnje. Betonsko čistilno napravo lahko vgradite globlje, saj prenese več nasipanega materiala (tudi do 1 metra višine) ter večje obremenitve pokrova. Betonska čistilna naprava ne povzroča hrupa, se ne kvari, prav tako pa ne potrebuje pogostega praznjenja, zato je ne le učinkovita, temveč tudi okolju in uporabniku prijazna.

Kaj ne sme priti v čistilno napravo?

Betonska čistilna naprava je namenjena čiščenju odpadnih voda iz gospodinjstva. Pri uporabi čistilne naprave boste morali biti posebej previdni, da v odtoke ne boste metali stvari, zaradi katerih bi lahko naprava prenehala delovati. Poleg vsega, kar ni topno v vodi, torej v betonsko čistilno napravo ne smejo priti lasje, ostanki hrane, različni tekstili, pripomočki za menstruacijo in kondomi, živalska gnojnica, deževnica, voda iz bazena ali džakuzija, olja in maščobe, velike količine soli, vroča voda, barve in topila, lugi, kisline in drugi strupi ter umetna gnojila. Če ne želite čistilne naprave popravljati ali je celo predčasno menjati, poskrbite, da nobena od zgoraj naštetih stvari ne najde poti do nje.

Lahko dobim kazen, če nimam čistilne naprave?

Že več let je v Sloveniji z zakonom prepovedano odpadno gospodinjsko vodo spuščati v naravno okolje brez predhodnega čiščenja. Večina te težave nima, saj so priklopljeni na javno komunalno infrastrukturo, so pa tudi gospodinjstva, ki te možnosti nimajo. V tem primeru je obvezna uporaba male čistilne naprave, s pomočjo katere je odpadna voda iz gospodinjstva očiščena nesnage, preden se jo ponovno uporabi oziroma izpusti v okolje.

Kako veliko čistilno napravo potrebujem?

To, kako velika čistilna naprava je najbolj primerna za vaše gospodinjstvo, je v veliki meri odvisno od velikosti gospodinjstva samega in od onesnaženja, ki ga vaše gospodinjstvo povzroči v enem dnevu. Glede na to onesnaženje oziroma populacijski ekvivalent (enota, s katerim izražamo dnevno onesnaženje gospodinjstva) boste morali izbrati čistilno napravo z zadostno zmogljivostjo, da bo lahko predelala vse to onesnaženje. Za natančnejše informacije glede za vas najprimernejše velikosti čistilne naprave nas kontaktirajte na j.gorec@siol.net in z veseljem vam bomo svetovali.