Biološka čistilna naprava Solido SMART je odgovor na vse vaše zahteve. Odlikujejo jo predvsem izredno tiho delovanje, visoka učinkovitost ter ekonomično delovanje. Ob nakupu biološke čistilne naprave se vam gotovo poraja več vprašanj, zato smo za vas izbrali najpomembnejše informacije, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi.

plastična čistilna naprava Solido Smart

Nudimo vam platične biološke čistilne naprave Solido SMART vrhunske kakovosti,  ki združujejo sistem Solido SMART in visoko kakovostno ter vzdržljivo plastično ohišje. Sistem Solido SMART je del nove generacije tehnološko dovršenih krmilnih enot za čistilne naprave – enostaven za uporabo, zanesljiv in koompakten. Na voljo sta vam dva sistema z različno zmogljivostjo, in sicer Solido SMART Compact za čistilne naprave z zmogljivostjo od 1 do 8 PE ter Solido SMART Evolution od 2 do 50 PE. Plastično ohišje robustno in kompaktno, a zelo lahko, kar omogoča vgradnjo tudi na zahtevnejših in težje dostopnih območjih, vgradnja pa je mogoča tudi brez betonske podlage in celo v podtalnico.

Poleg samih bioloških čistilnih naprav vam ponujamo tudi strokovno svetovanje, kjer vam svetujemo glede izbire za vas najprimernejše biološke čistilne naprave glede na vaše potrebe in samo lokacijo vgradnje. Kontaktirajte nas za povsem brezplačno in neobvezujočo ponudbo!

Kontaktirajte nas!

Pišite nam in pripravili vam bomo povsem brezplačno ponudbo za vaš nov zbiralnik vode.

Biološka čistilna naprava Solido SMART v plastičnem ohišju

Čistilna naprava Solido SMART deluje v štirih korakih: med prezračevanjem se s pomočjo pihala v prostor naprave dovaja zrak, ki skrbi za oskrbo mikroorganizmov s kisikom, s čimer se zagotovi ustrezno mešanje v sami posodi. Nato nastopi faza denitrifikacije, ki poskrbi za izločanje dušika iz vode. Intervale te faze lahko nastavljate po želji do maksimalno 60 minut. Nato nastopi 90-minutna faza sedimentacije, med katero se prekine dovajanje kisika in mešanje vsebine, kar omogoča nalaganje sedimenta na dnu posode. Ko se blato posede, nastopi faza črpanja, med katero se čista voda izčrpa in shrani v zbirni posodi.

Biološka čistilna naprava je na voljo v različnih velikostih. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali najti za vas najprimernejšo velikost biološke čistilne naprave Solido SMART v plastičnem ohišju.

Velikosti plastičnih čistilnih naprav Solido SMART

biološka čistilna naprava
ŠTEVILO PREBIVALCEV
VOLUMEN (L)
MAKS. DNEVNI DOTOK (L)
DOLŽINA (MM)
ŠIRINA (MM)
VIŠINA (MM)
1-3 PE
2600
750
2400
1360
2310-2460
2-5 PE
3000
900
2410
1420
2350-2500
6-8 PE
4500
1350
2420
1700
2630-2780

Zakaj biološka čistilna naprava v plastičnem ohišju?

Plastična čistilna naprava je robustna in kompaktna, a hkrati lahka. Posledično je plastično čistilno napravo veliko lažje namestiti tudi na težje dostopna območja. Ob vgradnji je sicer potrebno nekoliko več pazljivosti pri zaspisavanju samega plastičnega rezervoarja, ki ga istočasno polnite tudi z vodo. Eno od prednosti biološke čistilne naprave v plastičnem rezervoarju ej tudi v tem, da pri vgradnju ni potrebe po betonski podlagi, vgradite pa jo lahko celo v podtalnico. Sama zgradba ohišja je po letih raziskav premišljeno izdelana, da omgoča čim bolj kompaktno vgradnjo, tudi na povoznem območju.

Kakšne so prednosti sistema Solido SMART?

Sistem Solido SMART je tehnološko dovršen sistem nemške kakovosti za tretiranje odpadnih voda, ki je plod večletnih raziskav in študij. V primerjavi z drugimi sistemi se pri sistemu Solido SMART tvori kar 25 % manj mulja, delovanje je tišje, porabe elektrike pa znatno nižja – do 49 kWh na osebo/leto. Hkrati lahko porabo energije dodatno optimizirate, saj vam omogoča tudi vklop dopustniškega režima z zmanjšanim delovanjem. Sistem ima tudi napredno funkcijo javljanja napak v delovanju, prav tako pa vas glasno opozori tudi na izpad elektrike in druge napake.

Kako veliko čistilno napravo potrebujem?

To, kako velika čistilna naprava je najbolj primerna za vaše gospodinjstvo, je v veliki meri odvisno od velikosti gospodinjstva samega in od onesnaženja, ki ga vaše gospodinjstvo povzroči v enem dnevu. Glede na to onesnaženje oziroma populacijski ekvivalent (enota, s katerim izražamo dnevno onesnaženje gospodinjstva) boste morali izbrati čistilno napravo z zadostno zmogljivostjo, da bo lahko predelala vse to onesnaženje. Za natančnejše informacije glede za vas najprimernejše velikosti čistilne naprave nas kontaktirajte na j.gorec@siol.net in z veseljem vam bomo svetovali.

Kaj ne sme priti v čistilno napravo?

Biološka čistilna naprava v plastičnem ohišju je namenjena čiščenju odpadnih voda iz gospodinjstva. Pri uporabi čistilne naprave boste morali biti posebej previdni, da v odtoke ne boste metali stvari, zaradi katerih bi lahko naprava prenehala delovati. Poleg vsega, kar ni topno v vodi, torej v plastično čistilno čistilno napravo ne smejo priti lasje, ostanki hrane, različni tekstili, pripomočki za menstruacijo in kondomi, živalska gnojnica, deževnica, voda iz bazena ali džakuzija, olja in maščobe, velike količine soli, vroča voda, barve in topila, lugi, kisline in drugi strupi ter umetna gnojila. Če ne želite čistilne naprave popravljati ali je celo predčasno menjati, poskrbite, da nobena od zgoraj naštetih stvari ne najde poti do nje.

Lahko dobim kazen, če nimam čistilne naprave?

Že več let je v Sloveniji z zakonom prepovedano odpadno gospodinjsko vodo spuščati v naravno okolje brez predhodnega čiščenja. Večina te težave nima, saj so priklopljeni na javno komunalno infrastrukturo, so pa tudi gospodinjstva, ki te možnosti nimajo. V tem primeru je obvezna mala čistilna naprava, s pomočjo katere je odpadna voda iz gospodinjstva očiščena nesnage, preden se jo ponovno uporabi oziroma izpusti v okolje. Za uporabo je najbolj optimalna biološka čistilna naprava.