Ali je betonski zbiralnik deževnice drag nakup?

Vse bolj se zavedamo, da moramo bolj paziti na ohranjanje tekoče vode, ki nam omogoča življenje. Eden izmed odličnih načinov zbiranja deževnice je betonski zbiralnik deževnice. Cenik tovrstnih zbiralnikov je mnogokrat težko opredeljiv, saj je odvisen od številnih dejavnikov. Zato si poglejmo, kaj vse vpliva na ceno betonskega zbiralnika za deževnico.

Zakaj bi se sploh odločili za betonski zbiralnik deževnice?

Zbiralnik deževnice je odlična rešitev tako z vidika ekologije kot tudi ekonomije. Marsikdo si ne more misliti, kako velik prihranek lahko doseže s tem, ko se odloči za betonski zbiralnik deževnice. Cenik vode iz javnega vodovoda je bolj ali manj iz leta v leto nespremenjen in nanj ne morete vplivati. Lahko pa vplivate na količino porabljene vode iz javnega vodovoda v vašem gospodinjstvu in sicer tako, da v betonskem zbiralniku zbirate deževnico in jo uporabljate za različna gospodinjska opravila. Tako se bo mesečni znesek na računu za vodo lahko drastično znižal in začetni vložek v betonski zbiralnik deževnice se vam bo lahko povrnil in obrestoval.

Poleg tega pa ima zbiralnik deževnice pomemben pomen tudi za okolje. Deževnica bi se v nasprotnem primeru znašla pod zemljo ali pa bi bila speljana v kanalizacijski jašek, zato bi njen potencial ostal neizkoriščen. Do tega pa ne pride, lahko deževnico ponovno uporabite, če imate nameščen betonski zbiralnik deževnice. Cenik tovrstnega posega ni tako visok, kakor je visoko dobro dejanje, ki ga s tovrstno ponovno uporabo deževnice naredite za okolje in tudi vašo denarnico.

deževnica

Se boste odločili za segmentni ali monolitni zbiralnik?

Ko boste na internetu iskali ključno besedo betonski zbiralnik deževnice cenik, boste bolj težko naleteli na natančen cenik, saj se cene tovrstnih zbiralnikov zelo razlikujejo glede na to, kakšne so vaše potrebe in želje. Najprej se morate odločiti, ali si želite monolitni ali segmentni betonski zbiralnik deževnice. Cenik je v veliki meri namreč odvisen od tega. Monolitni zbiralnik deževnice sestavlja le en prostor za shranjevanje, segmentni pa se deli na več manjših segmentov, ki omogočajo boljšo prefiltracijo deževnice. Torej, ali se boste odločili za monolitni ali segmentni zbiralec, je v veliki meri odvisno od tega, za kakšne potrebe boste uporabljali deževnico.

Kako veliko prostornino zbiralnika potrebujete?

Pomemben pa je tudi podatek, kako velik želite, da je vaš betonski zbiralnik deževnice. Cenik se namreč razlikuje tudi od prostornine zbiralnika deževnice. Za izračun, kako velik betonski zbiralnik deževnice je za vaše gospodinjstvo najbolj primeren, je najbolje, da se obrnete na izbranega izvajalca del. Pri našem podjetju je tovrsten informativen izračun brezplačen za betonski zbiralnik deževnice. Cenik določa prostornine od 4600 l do 7300 l. Za štiričlansko družino, ki želi deževnico porabljati za zalivanje vrta in pranje avtomobila, bo zbiralnik s prostornino 5000 l več kot dovolj. Če pa si želite deževnico uporabljati tudi za sanitarno vodo, pralni in pomivalni stroj ter tuširanje, boste potrebovali nekoliko prostornejši betonski zbiralnik deževnice. Cenik bo v tem primeru pokazal sicer nekoliko višjo ceno, toda v ta izračun morate vključiti tudi prihranek na račun nižje porabe vode in javnega vodovodnega sistema. Tako lahko hitro ugotovite, da se vam uporaba deževnice, tudi na račun prostornejšega zbiralnika, zelo izplača.

Na ceno vplivajo tudi stroški namestitve

Poleg prostornine, pa je treba pri zbiralniku deževnice določiti tudi predvideno skupno višino in preveriti, kakšni so pogoji namestitve za izbrani betonski zbiralnik deževnice. Cenik storitev se običajno pri tej točki najbolj razlikuje, saj je odvisen od tega, kakšni so pogoji namestitve, koliko predpriprave je potrebno opraviti … Tudi ta stroške vam bodo najbolj natančno znali opredeliti strokovnjaki z izbranega podjetja za prodajo in namestitev betonskega zbiralnika deževnice, v našem podjetju Gorec celo brezplačno.

Deli