male komunalne čistilne naprave

Male komunalne čistilne naprave z biološkim principom čiščenja

V zadnjih letih je veliko pozornosti usmerjene v čiščenje odpadnih komunalnih voda in tudi v Sloveniji so bili sprejeti številni zakoni za ureditev te problematike. Odličen in okolju prijazen način predstavljajo male komunalne čistilne naprave, s katerimi je čiščenje odpadnih voda ekološko, hitro, učinkovito in cenovno ugodno. Na tržišču je danes v ponudbi več vrst malih čistilnih naprav, ljudje pa se v veliki meri odločajo za biološke čistilne naprave, saj imajo številne prednosti in so na voljo za različne vrste objektov in tipe terenov. Biološke čistilne naprave ponuja tudi podjetje Gorec d.o.o., podjetje z dolgoletnimi izkušnjami na področju čiščenja odpadnih voda, zato je to pravi naslov, če želite tudi vi urediti čiščenje komunalne vode iz objektov.

Biološke male komunalne čistilne naprave za učinkovito čiščenje

Biološke čistilne naprave delujejo po principu aerobnega čiščenja, kar pomeni, da za čiščenje odpadne vode potrebujejo kisik. Delujejo lahko s pomočjo SBR tehnologije, kjer za čiščenje skrbi sekvenčni biološki reaktor, čiščenje pa poteka v dveh prekatih. Druga možnost je čiščenje odpadne vode s pomočjo naprave s plavajočimi delci, kjer je čiščenje urejeno pretočno. Male komunalne čistilne naprave so različnih velikosti, glede na to, koliko ljudi povprečno biva v posameznem objektu, in iz različnih materialov – v podjetju Cementni izdelki Gorec d.o.o. lahko izbirate med malimi čistilnimi napravami z zalogovniki iz betona ali plastike:

male komunalne čistilne naprave

  • Betonska čistilna naprava SOLIDO SMART

Čiščenje odpadne komunalne vode poteka v čistilni napravi z betonskim ohišjem, ki je plod lastne proizvodnje podjetja Cementni izdelki Gorec d.o.o. Gre za enoprostorsko čistilno napravo, s čimer je zagotovljena manjša količina odpadnega mulja in s tem preprečen nastanek neprijetnih vonjav, ki se sicer pogosto pojavljajo pri delovanju malih komunalnih čistilnih naprav. Izberete lahko male komunalne čistilne naprave različnih velikosti in prilagoditev glede na lokacijo vgradnje, za kar vam bodo v podjetju svetovali naši priznani strokovnjaki. Čiščenje poteka v štirih korakih, voda, ki izhaja iz zadnje faze, pa je popolnoma očiščena in se shrani v zbirni posodi. Prednost betonskega ohišja je njegova večja vzdržljivost, saj je tako čistilna naprava primerna tudi za zahtevnejša mesta vgradnje glede na geološke značilnosti podlage. Napravo je možno vgraditi globlje, saj prenese večje obremenitve pokrova. Prav tako ne povzroča hrupa in ne potrebuje pogostega praznjenja.

  • Biološka čistilna naprava v plastičnem ohišju SOLIDO SMART

Gre za biološko čistilno napravo s kakovostnim in vzdržljivim plastičnim ohišjem s sistemom čiščenja Solido SMART. Tehnološko dovršen sistem z najnovejšo generacijo krmilnih enot za upravljanje male komunalne čistilne naprave je kompakten, zanesljiv in povsem enostaven za uporabo. Čistilna naprava je na voljo v več zmogljivostih za čiščenje večjih ali manjših količin odpadne komunalne vode. Ohišje čistilne naprave je zelo lahko, hkrati pa kompaktno in robustno, zato omogoča vgradnjo tudi brez betonske podlage ali celo v podtalnico. Tudi pri tej čistilni napravi čiščenje poteka v 4 fazah, končna voda pa je očiščena in okolju neškodljiva. Vgradnja naprave zaradi plastičnega ohišja zahteva sicer nekoliko več pazljivosti pri zasipavanju rezervoarja, vendar odtehta prednost, da ne potrebuje betonske podlage. Skozi leta izkušenj in razvoja smo v podjetju Cementni izdelki Gorec d.o.o. poskrbeli za premišljeno izdelavo ohišja, tako da omogoča brezskrbno vgradnjo tudi na povoznem območju.

Male komunalne čistilne naprave z biološkim delovanjem ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, zahtevajo le reden servis enkrat letno. Potrebno je poskrbeti za redno praznjenje mulja iz usedalnika čistilne naprave, s čimer preprečite nabiranje in zastajanje blata ter neprijetno vonjave in zamašitev. Izberite čistilno napravo z ustrezno velikim zalogovnikom in se s tem izognite težavam z nabiranjem mulja, za vsa ostala vprašanja pa se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo pomagali izbrati najprimernejšo čistilno napravo za vas. Na voljo so vam po elektronski pošti na j.gorec@siol.net  ali na telefonski številki 040/797-323.

Deli